Mágneses szeparátor (Mágneses szeparálók)

Folyékony keverékek kézi tisztitású szeparálója

Folyékony keverékek kézi tisztitású szeparálója

Ez a mágneses szeparáló a folyékony keverékekben előforduló mágneses fémhulladékok felfogására használatos. Erős permanens mágnessel van felszerelve, így megakadályozza a folyékony keverékekben a fémhulladékok szakadását, a tisztításakor nem kell eltávolítani a mágneses magot a rozsdamentes acéltokból, így nem következik be ezek szennyeződése vagy megrongálódása.

Folyékony keverékek automata tisztítású szeparálója

Folyékony keverékek automata tisztítású szeparálója

Ez a mágneses szeparáló a folyékony keverékekben előforduló mágneses fémhulladékok felfogására használatos. Erős permanens mágnessel van felszerelve, így megakadályozza a folyékony keverékekben a fémhulladékok szakadását. Tisztításuk teljesen automatikus, nem igényel emberi erőfeszítést. A lehető legkiválóbb minőségű szeparálás!

Száraz keverékek kézi tisztitású szeparálója

Száraz keverékek kézi tisztitású szeparálója

Ez a mágneses szeparáló a száraz , ömlesztett keverékekben előforduló jó ömleszthetőséggel bíró, mágneses fémhulladékok kiszűrésére használatos. Ritka földfémalapú igen erős permanens mágnesekkel van felszerelve, így a ferrit mágnesek indukciójánál többszörös mágneses indukcióra képesek. A mágneses szeparáló alapját a csúszó rácsok képezik. Ezekkel akár 14 000 G mágneses indukció is elérhető!

Száraz keverékek automatikus tisztitású szeparálója

Száraz keverékek automatikus tisztitású szeparálója

Ez a mágneses szeparáló a száraz , ömlesztett keverékekben előforduló jó ömleszthetőséggel bíró, mágneses fémhulladékok kiszűrésére használatos. Tisztításuk teljesen automatikus, nem igényel emberi erőfeszítést. A lehető legkiválóbb minőségű szeparálás!

Rotációs- mágneses szeparátor

Rotációs- mágneses szeparátor

A rotációs- mágneses szeparátor a rosszabb áteresztő képességgel rendelkező, rossz ömleszthetőséggel bíró, nagyobb szemcséjű anyagokban lévő szennyeződések leválasztására használható. A komponens, melyben a mágneses csövek vannak, egy tengelyen vannak elhelyezve, mely villamos motorral van meghajtva. A szeparáció folyamán a mágneses csövek állandóan forgásban vannak. A szeparált anyag típusának és mennyiségének függvényében a forgási sebességet lehet szabályozni.

Mágneslemezes szeparálók

Mágneslemezes szeparálók

Ez a lemezes szeparáló a könnyen áthatolható, rosszabb ömleszthetőségű, nagyobb részecskemérettel rendelkező hulladékok felfogására használatos, olyan hulladékokra, amelyek a mágnes szűrőrácson már nem jutnának át folyamatosan. Általában ferritmágnesekkel vannak ellátva. Előnye az állítható csiszolópárnás lombkorona, melyek egyenletesen bizotsítják az anyag áramlását a mágneslemezekre. Automatikus verzióban is!

Mágneses vizsgálati rudak

Mágneses vizsgálati rudak

A mágneses vizsgálati rudak arra szolgálnak, hogy megvizsgálják, tartalmaz-e a vizsgált anyag mágneses fémhulladékot. Igen erős NdFeB típusú mágnest tartalmaz. A fémhulladékokat úgy távolíthatják el, hogy a műanyag nyélre húzzák, és erről a mágneses szennyeződések azonnal lehullanak.

Mágneslemezek szállítószalagok fölé

Mágneslemezek szállítószalagok fölé

A mágneses lemez a szállitószalagok fölé helyezve a könnyen keveredő áteresztő keverékekből szűri ki a fémszennyeződéseket. Az üzemképesség megőrzése érdekében a lemezt minden nap tisztítani kell.

Fémkiválalsztó mágneses szeparálók szállítószalagok fölé

Fémkiválalsztó mágneses szeparálók szállítószalagok fölé

Ez a mágneses szeparáló leginkább a könnyen keveredő áteresztő keverékekből szűri ki a nagyobb fémszennyeződéseket, automatikus és kézi tisztitású tipust is gyártunk.

Mágneses dobok

Mágneses dobok

A mágneses dobot a fémek, a mágneses részecskék porkeverékekből való kiválasztására használják (színesfémek, műanyag granulátum, hulladék keverékei, szén). Az előnye, hogy a mágneses dob nem része a szállítószalagnak, ezért a használata sokrétűbb.

Kidobó mágneses dob

Kidobó mágneses dob

A kidobó mágneses dob a szállítószalagon szállított ragadós, ömlesztett anyagokból összetevődő fém és mágneses szennyeződések szétválasztása céljából van felhasználva. A kidobó mágneses dob nagy előnyei közé tartozik a szállított szétválasztandó anyagok kétszeres átszellőztetése.

Mágneses hengerek

Mágneses hengerek

A mágneses hengert a fémek, a mágneses részecskék porkeverékekből való kiválasztására használják. Ez a mágneses henger helyettesíti a szállitószalag emelkedő záróhengerét. Ott használják, ahol meg kell védeni a berendezést a fémszennyeződésektől.

Mágneses rudak

Mágneses rudak

A mágneses rudak igen erős NdFeB mágnesekkel vannak felszerelve. A védőcső vékony falának köszönhetően a mágnescső felszínén erős mágneses erő érhető el, akár 6 300 - 8 900 G! Ezen mágneses rudak segítségével tetszőleges mágneses szeparálót állíthat össze.

Mágnesek fröccsöntő tartályokhoz

Mágnesek fröccsöntő tartályokhoz

Ezek a mágnes fajták elsősorban a műanyagiparban hasznosíthatók, regranulált vagy zúzott műanyagkeverékek esetében, mert ezekből a mágnes képes az igen finom fémhulladékokat kiszűrni. Könnyen tisztítható!

Mágneses szeprálók nem magnetizáló fémekre

Mágneses szeprálók nem magnetizáló fémekre

Ez a fajta mágneses szeparáló a legutóbbi nemzedékek képviselője. Lehetővé teszi a nem mágnesezhető fémek elválasztását a mágnesezhető fémektől és a többi nemfémes részecskéktől.

Osztályozó szalagok

Osztályozó szalagok

Osztályozó szalagok konstrukciójával és legyártásával is foglalkozunk. A megrendelő elvárásainak megfelelően, az igények kielégítésére alkalmas módon állítunk össze osztályozó szalagokat.