Mágneses vízlágyító (átmérő 20, 25, 32 mm)A kemény víz nagyobb mennyiségű ásványi anyagokat tartalmaznak – különösen magnéziumot és kálciumot, melyek kristályosodásuk során lerakódnak (vízkő) a vízvezetékrendszer egyes elemeinek - a csövek, armatúrák s a vízcsapok belső falán. Ez a folyamat a víz felmelegítésével lényegesen felgyorsul, s ebből kifolyólag a vízkő lerakódása legnagyobb mértékben a fűtőtestek, vízmelegítők, mosógépek, mosogatógépek fűtőelemeire jellemző. Avízkő lerakódás nemcsak a berendezések élettertamának lényeges csökkenését idézi elő, hanem  magát a energiafogyasztást is lényegesen növeli. A vízkő eltávolítása nagyon bonyolult és drága folyamat, s nemegyszer valójában az eltávolításra sincs is mód.

Hogyan müködik a mágneses vízlágyító

A mágneses vázlágyító a mágneses téren áthaladó ásványi anyagok fizikai tulajdonságát változtatja meg, egyszerűbben kifejezve a vizet "lágyítja“, miáltal lényegesen lecsökkenti a vízkő lerakódását és képződését. Az ilyen formában „kezelt“ víz a már kialakult lerakódásokat feloldását is elősegíti.

A mágneses vízlágyító elhelyezése a csöveken

A termék használatához nincs szükség villamos energia fogyasztásra, vagy más energiaforrásra. Összehasonlítva a piacon felhasznált más termékekkel, erősebb neodym mágnesekkel van felszerelve, melyek térerőssége lényegesen erősebb, mint a ferrit mágneseké. A műanyag burkolat  olyan ergonóm elemekkel van ellátva, melyek lehetővé teszik az egyszerű rászerelést a csövezetre, anélkül, hogy szerszám használatára volna szükség!

A mágneses vízlágyító hatása a víz minőségére

A víz keménységének, valamint a lerakodások képződésének mértéke lényeges függ a vezetékrendszer állapotától, a víz hőmérsékletétől, víz keménységétől, s más más olyan tényezőtől, melynek értékét nem lehet előre garantálni!

Mágneses segédeszközök online eladása

Webáruházunkban biztosan tud választani

VÁSÁROLJON WEBÁRUHÁZUNKBAN MÁGNESES VÍZLÁGYÍTÓT

Figyelmeztetés:  a berendezés nem az ivóvíz kezelése céljából van alkalmazva, ezért küldetéséből kifolyólag nem is rendelkezik ilyen jóváhagyással, s ezért a használati melegvíz csőrendszerének (kazánok, ftés vagy mosógépek..) csatlakozására való felszerelést ajánljuk.