Mágnesek tesztelése

Az Önök minél testreszabottabb választási lehetősége érdekében valamennyi mágnesfajtánkat szakitopróbának vetjük alá. Szakito erősség alatt azt az erőt értkjük, amlelyra ahhoz van szükség, hogy a fémes anyagot a mágnes úgymond elengedje. (az acéllemez vastagsága 10 mm). A szakitóerőt reálisan mérjük, nem pedig hozzávetőlegesen, számitassal határozzuk meg. 

Mágnes tesztelés

LaboratóriumA mágnes tesztelésre úgy kerül sor, hogy a mágnst ráerősitjük az acéllemezre (amely 11-es acélosztályból készült 10 mm vastagságú lemez. A lemez ideális egyenletes, csiszolt. A tesztelő berednezéssel fokozatosan erősitjük a szakitóerőt, mindaddig amig a mágnes e lnem válik etyl az acéllemeztől. Ezt a pillanatnyi szakitó erőt mérjük. A maximális objektivitás elérése érdekében a termék tesztelését 3x végezzük el, s a szakítóerő kiszámításához a legkisebb mért értéket használjuk fel.

Figyelmeztetjük Önöket, hogy az acéllmeze vatsagságának csökkenésével egyenes arányban csökken természetsen a szakitóerő is – a mágnesesség természetéből eredően..

Lemérjük az önök mágneseinek erejét is – mágneserősség és indukció mérése

Kérésre végzünk mégneserősség és mágneses indukció mérését is, bármilyen tipuj mágnesrem, mágneslencsére, holtteher emeléses vagy bármiylen más tipusúr štve. Többfajta tesztelő berendezéssel rendelkezünk, szakitóerő-terjedelmünk igy egészen 0-tól 200 k N-ig terjed (ez 20 000 kg terhelésnek felel meg). 10 N = cca 1 kg.

Minden megteszünk az Önök mágneseinek tesztelése érdekében ( ám fenntarjuk annak a jogát is, hogy amennyiben tesztelő-berendezésink bizotnságát veszélyzetetné az önök mágnese, igy a tesztelést visszautasithatjuk)